Camping i svenska storstäder

Stockholm

Camping i Stockholm stad är ett unikt sätt att uppleva denna vackra stad på ett annorlunda sätt. Det finns flera campingplatser i och runt om Stockholm som erbjuder olika faciliteter och upplevelser. En av de mest populära campingplatserna i Stockholm är Långholmen Camping, som ligger på Långholmen, en ö i centrala Stockholm. Campingen har en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och är omgiven av grönska och vatten. Här finns olika typer av boendealternativ, från tältplatser till stugor, samt flera faciliteter, inklusive restauranger, bastu, cykeluthyrning och lekplats. Stockholm City Camping är en annan campingplats som ligger i centrala Stockholm på Södermalm. Campingen är omgiven av parker och grönska och ligger nära många av stadens sevärdheter. Här finns olika typer av boendealternativ, inklusive tältplatser, husvagnsplatser och stugor. Campingen har också en pool, en lekplats och en tennisbana. För dem som vill campa lite mer avskilt och nära naturen, finns STF Gärdet, som ligger i ett lugnt område i centrala Stockholm, nära Djurgården. Här finns enkel tältplats, husvagnsplatser och rum att hyra i en avskild villa. Sammanfattningsvis finns det flera campingplatser att välja mellan i Stockholm stad, som erbjuder olika typer av boendealternativ och faciliteter. Att campa i Stockholm är ett unikt sätt att uppleva denna vackra stad på ett mer avslappnat och naturligt sätt.

Göteborg

Camping i Göteborg stad är ett utmärkt sätt att uppleva denna vackra stad på ett annorlunda sätt. Det finns flera campingplatser i och runt om Göteborg som erbjuder olika faciliteter och upplevelser. En av de mest populära campingplatserna i Göteborg är Lisebergs Camping Askim Strand, som ligger nära havet och har utsikt över Göteborgs skärgård. Campingen har en fantastisk strandpromenad och erbjuder olika typer av boendealternativ, från tältplatser till stugor, samt flera faciliteter, inklusive en pool, beachvolleyboll, minigolf och fiske. En annan populär campingplats är Saltholmen Camping, som ligger nära färjeterminalen och Skärgården i Göteborg. Campingen har en vacker havsutsikt och är omgiven av skogar och klippor. Här finns olika typer av boendealternativ, från tältplatser till stugor, samt flera faciliteter, inklusive lekplats, cykeluthyrning och minigolf. För dem som vill campa lite mer avskilt och nära naturen, finns också campingplatser som Gunnebo Camping och STF Göteborg City. Gunnebo Camping ligger nära sjön och skogen, med enkel tältplats, husvagnsplatser och stugor att hyra. STF Göteborg City ligger i centrala Göteborg och är en liten campingplats som erbjuder enkel tältplats och en avskild, naturnära miljö. Sammanfattningsvis finns det flera campingplatser att välja mellan i Göteborg stad, som erbjuder olika typer av boendealternativ och faciliteter. Att campa i Göteborg är ett unikt sätt att uppleva denna vackra stad på ett mer avslappnat och naturligt sätt.

Malmö

Det finns flera campingplatser i och runt Malmö som erbjuder olika faciliteter och upplevelser. En av de mest populära campingplatserna i Malmö är Malmö City Camping, som ligger bara några minuter från stadens centrum. Campingen erbjuder olika typer av boendealternativ, från tältplatser till stugor, samt flera faciliteter, inklusive en pool, lekplats, cykeluthyrning och en liten affär. En annan campingplats i närheten är First Camp Malmö, som ligger vid stranden vid Öresund. Campingen har en vacker utsikt över havet och omgivningarna. Här finns olika typer av boendealternativ, från tältplatser till stugor, samt flera faciliteter, inklusive en pool, lekplats, cykeluthyrning och en restaurang. För dem som vill campa lite mer avskilt och nära naturen finns också Sibbarps Camping, som ligger nära havet och Sibbarps strandpromenad. Här finns tältplatser och husvagnsplatser och enkel tillgång till stranden och omgivande natur. Campingen har också en liten butik och en grillplats.

Uppsala

Att campa i Uppsala stad är möjligt på flera campingplatser som ligger inom eller i närheten av staden. Här är några av de campingplatserna som finns:

  1. Lötsjöns Camping: Denna camping ligger i utkanten av Uppsala, precis vid sjön Lötsjön. Här finns tältplatser och husvagnsplatser, samt en del stugor att hyra. Campingen erbjuder olika faciliteter, inklusive ett kök, en lekplats, en fotbollsplan och en badstrand.
  2. Fjällnora Friluftsområde: Detta är ett stort friluftsområde som ligger cirka 15 km utanför Uppsala. Här finns tältplatser och husvagnsplatser, samt en del stugor att hyra. Området har en mängd olika aktiviteter att erbjuda, som paddling, fiske och vandring.
  3. Uppsala Camping: Denna camping ligger på gångavstånd från Uppsala centrum och erbjuder tältplatser, husvagnsplatser och stugor att hyra. Campingen har också en restaurang, en pool och en lekplats.

Att campa i Uppsala stad ger möjligheten att utforska den historiska staden och dess sevärdheter, samtidigt som man njuter av den omgivande naturen. Vissa campingplatser ligger också nära till golfbanor, sjöar och andra utomhusaktiviteter.

Linköping

I Linköping finns det flera campingplatser som erbjuder olika typer av boendealternativ och faciliteter. Här är några av campingplatserna i och runt Linköping:

  1. Linköping City Camping: Denna camping ligger bara 2 km från stadens centrum och erbjuder tältplatser, husvagnsplatser och stugor att hyra. Campingen har också en lekplats, en grillplats, en bastu och en tvättstuga.
  2. Tannefors Slussar: Denna camping ligger vid Göta kanal, cirka 5 km från Linköpings centrum. Här finns både tältplatser och husvagnsplatser, samt några stugor att hyra. Campingen har också en liten butik, en restaurang och en lekplats.
  3. Johannisbergs Camping: Denna camping ligger i en vacker skogsomgivning, cirka 10 km från Linköping. Här finns både tältplatser och husvagnsplatser, samt stugor att hyra. Campingen har också en lekplats, en bastu och en liten butik.

Att campa i Linköping ger möjlighet att upptäcka den vackra omgivningen och sevärdheterna i och runt staden. Linköping erbjuder också ett stort utbud av aktiviteter, som att besöka Linköpings slott, cykla längs Göta kanal eller vandra i Stångebro naturreservat.