Resmål för camping på Sveriges öar

Öland och Gotland är två vackra öar i Östersjön utanför Sveriges östkust. Båda öarna är populära turistmål på grund av sin rika historia, kultur och natursköna platser. Öland är den större av de två öarna, och är känt för sin vackra kalkstensbygd, långsträckta stränder och rika fågelliv. Ön har också en rik historia och är hem till flera historiska sevärdheter, inklusive Borgholms slott och Eketorps borg. Det finns också flera naturreservat och nationalparker på ön, som Ottenby fågelstation och Alvaret, vilket är en utbredd kalkstensslätt med unika biotoper och flora. Gotland är den sydligaste ön av de två, och är känd för sin medeltida arkitektur, rika historia och vackra stränder. Gotland har flera historiska sevärdheter, inklusive Visby ringmur och Fårö fyr, som är en av de mest berömda platserna på ön. Gotland är också känt för sina kritvita sandstränder och kristallklart vatten, särskilt på platser som Tofta strand, Sudersand och Ljugarn. Både Öland och Gotland är populära resmål för camping, med flera campingplatser tillgängliga på varje ö. Besökare kan njuta av att campa på en av de många vackra campingplatserna och uppleva öarnas fantastiska natur och kultur.

Öland

Camping på Öland är en populär aktivitet för besökare som vill uppleva den vackra naturen och historien på ön. Öland är hem till flera campingplatser som erbjuder olika bekvämligheter och aktiviteter för campare. En av de mest populära campingplatserna på Öland är Ekerum Camping. Denna campingplats ligger mitt i en tallskog och har ett stort utbud av bekvämligheter, inklusive inomhus- och utomhuspooler, bastu, restaurang och en barnklubb. Ekerum Camping har också närhet till flera av Ölands sevärdheter, inklusive Borgholms slott och Alvaret. En annan populär campingplats på Öland är Sandbybadets Camping. Denna campingplats ligger vid en av Ölands finaste stränder och erbjuder en mängd olika aktiviteter, inklusive lekplats för barn, minigolfbana och vattenrutschbanor. Sandbybadets Camping har också en närhet till Ölands djurpark, som är en populär attraktion på ön. För de som vill uppleva lugn och ro är Haga Park Camping ett bra alternativ. Denna campingplats ligger vid Östersjön och har en lugn och avkopplande atmosfär. Haga Park Camping har också en fin sandstrand och möjligheter till fiske. För den som vill uppleva naturen på Öland är Böda Sand Camping ett bra alternativ. Denna campingplats ligger vid Ölands nordöstra kust och har närhet till vackra sanddyner, skogar och sjöar. Böda Sand Camping har också en långgrund strand, vilket gör det till ett populärt val för familjer med små barn. Sammanfattningsvis är camping på Öland ett utmärkt sätt att uppleva den vackra naturen och historien på ön. Med flera campingplatser att välja mellan, finns det något för alla typer av campare.

Gotland

Camping på Gotland är ett populärt val för besökare som vill uppleva öns naturliga skönhet och kultur. Gotland har ett brett utbud av campingplatser som erbjuder olika bekvämligheter och ligger på olika platser runt om på ön. En av de mest populära campingplatserna på Gotland är Tofta Strand Camping. Denna campingplats ligger vid en av Gotlands mest populära stränder, Tofta strand, och har en mängd olika bekvämligheter, inklusive restaurang, lekplats för barn och enklare shoppingmöjligheter. Tofta Strand Camping har också en närhet till flera av Gotlands sevärdheter, inklusive Visby stadsmur och Fornsalen museum. En annan populär campingplats på Gotland är Kneippbyn Resort. Denna campingplats ligger i närheten av Kneippbyns nöjespark och har ett brett utbud av aktiviteter för både barn och vuxna, inklusive en vattenpark, tivoli och minigolfbana. Kneippbyn Resort ligger också nära till Visby, vilket gör det enkelt att utforska stadens medeltida historia. För den som vill uppleva naturen på Gotland är Sudersands Camping ett bra alternativ. Denna campingplats ligger vid Sudersand strand, som är en av Gotlands mest kända stränder, och har en mängd olika bekvämligheter, inklusive restaurang och lekplats för barn. Sudersands Camping ligger också i närheten av flera av Gotlands naturreservat, inklusive Gotska Sandön nationalpark och Grogarnsberget naturreservat. För de som söker efter en lugn och avkopplande atmosfär är Granns Camping ett bra alternativ. Denna campingplats ligger vid en sjö i närheten av Visby och har en lugn och naturskön miljö. Granns Camping har också en mängd olika aktiviteter, inklusive fiske och vandring. Sammanfattningsvis är camping på Gotland ett utmärkt sätt att uppleva öns naturliga skönhet och kultur. Med flera campingplatser att välja mellan, finns det något för alla typer av campare.

Högsäsong

Högsäsongen för camping på Öland och Gotland är vanligtvis från mitten av juni till mitten av augusti, då det är sommar och semestertider för många människor. Under denna tid är det många campingplatser som är fullbokade och det kan vara svårt att hitta lediga platser om man inte bokar i förväg. På Öland är högsäsongen vanligtvis mellan midsommar och början av augusti, när det är mest turister på ön och det finns många evenemang och aktiviteter att delta i. Under denna tid är det också många som väljer att boka stugor eller andra typer av boenden på Öland, vilket kan göra det svårare att hitta en plats på en campingplats. På Gotland är högsäsongen vanligtvis mellan midsommar och mitten av augusti. Under denna tid är det många turister som besöker ön och det finns många evenemang och festivaler att delta i, såsom Almedalsveckan och Visby medeltidsvecka. Campingplatserna på Gotland kan också bli fullbokade under högsäsongen, särskilt om man vill ha en plats nära stranden eller i närheten av populära sevärdheter. Därför är det viktigt att boka i förväg om man vill campa på Gotland under högsäsongen.